HTML

Linkblog

Radioktív anyag is van a cigarettában

2008.08.29. 11:20 GeriTol

Erősen rákkeltő, a tüdőt roncsoló radioaktív polónium is van a cigarettákban állítja egy amerikai tanulmány, és erősítik meg magyar szakemberek - írja a Népszabadság.

Egy tekintélyes orvosi lap szerint a veszélyes radiaktív anyag jelenlétéről már évtizedek óta tud a dohányipar, de a cégek a dokumentumokat megsemmisítették és hallgatást írtak elő a kutatóknak. A magyar szakemberek is folyamatosan vizsgálják a polónium 210 jelenlétét a cigarettában. Sollai János egyetemi docens szerint az, aki napi 16 szál cigarettát szív, egy év alatt akkora sugárterhelésnek teszi ki a szervezetét, mint amekkorát a csernobili katasztrófa után mértek Magyarországon. Két évvel ezelőtt polóniummal ölték meg Londonban az egykori szovjet kémet, Litvinyenkót. (Mr1)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://e-mindenkilapja.blog.hu/api/trackback/id/tr74639168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása