HTML

Linkblog

Vadkender a bolgár kormányközpont előtt

2008.08.30. 11:14 GeriTol

 

Vadkendert találtak a szófiai kormányközpont előtt, jóllehet a bolgár kabinet országos akciót indított a növény termesztése ellen.

A "hatalom küszöbén" akadtak vadkenderre Bulgáriában: közvetlenül a kormányzati központ előtt. A növényre - amelynek termesztése tilos - nem a rendőrség figyelt fel, hanem a lakosság. A vadkender és az épület fényképei megjelentek a Trud című bolgár lapban, a kormány pedig kénytelen volt elismerni valódiságukat.

Az eset érdekessége, hogy Bulgáriában a rendőrség pár hete hatalmas hadjáratba kezdett a vadkender termesztése ellen, és eddig hat tonnányit foglalt le a növényből, de a kabinet előtt nem vizsgálódtak a hatóságok. Egy pap kertjében ugyanakkor 24 órás megfigyelésbe fogtak a termesztés gyanúja miatt.

Szólj hozzá!

Radioktív anyag is van a cigarettában

2008.08.29. 11:20 GeriTol

Erősen rákkeltő, a tüdőt roncsoló radioaktív polónium is van a cigarettákban állítja egy amerikai tanulmány, és erősítik meg magyar szakemberek - írja a Népszabadság.

Egy tekintélyes orvosi lap szerint a veszélyes radiaktív anyag jelenlétéről már évtizedek óta tud a dohányipar, de a cégek a dokumentumokat megsemmisítették és hallgatást írtak elő a kutatóknak. A magyar szakemberek is folyamatosan vizsgálják a polónium 210 jelenlétét a cigarettában. Sollai János egyetemi docens szerint az, aki napi 16 szál cigarettát szív, egy év alatt akkora sugárterhelésnek teszi ki a szervezetét, mint amekkorát a csernobili katasztrófa után mértek Magyarországon. Két évvel ezelőtt polóniummal ölték meg Londonban az egykori szovjet kémet, Litvinyenkót. (Mr1)

Szólj hozzá!

Szökevény leguánt fogtak Budapesten

2008.08.28. 11:03 GeriTol

Tűzoltók segítségével menkítettek le egy magas fáról egy másfél méteres leguánt, a főváros XI. kerületében. Mivel az állat gazdája tudta bizonyítani, hogy a leguánt vásárolta, így a szökevény visszakerülhetet valódi tulajdonosához. (MTI)

A leguánt egy nő vette észre amint éppen mászott fel a fára. A szakember szerint korlátozni kéne az állatvásárlás jogát, mert olyan esetekkel is találkoztak hogy egy tizenéves gyerek madárpókot sétáltatott a dunaparton...

Szólj hozzá!

WiFi detektor

2007.09.28. 07:51 GeriTol

 

Sokan szeretnek útözben blogolni, híreket olvasni, de ehhez kell WiFi. Ennek a pólónak köszönhetően nem kell mindig elővennünk a laptopunkat, hogy megbizonyosodjunk rólla, hogy van e a környezetünkben net. Csak ránézünk a pólónkra, és máris megvan a válasz! A csíkok a WiFi jel erősségét jelzik. A pókó a 802.11b és 802.11g jeleket detektálja. 3 AAA elemmel működik. Kicsit nehéz, de megéri :)

A póló a Think Geek-nél kapható 30 dollárért. 

Szólj hozzá!